Amjad en Ahmad hebben elk een plan voor hun toekomst.


Afgelopen zaterdag liet ik de voetbalclub GRC kennismaken met Amjad en Ahmad. Zowel Amjad als Ahmad willen graag hun taalstage vervolgen bij GRC Groningen. De bedoeling is dat ze iedere zaterdagochtend achter de bar mee helpen, zodat ze de Nederlandse taal kunnen oefenen en mensen kunnen ontmoeten.

Daarnaast zijn ze ook op de velden te zien, want voetbal is één van hun grootste hobby’s en dus trainen ze vanaf volgende week 1x in de week mee. De kennismaking was erg positief. “Wat een leuke jongens” hoorde ik iemand zeggen. En dat zijn ze. Enorm gemotiveerd om snel te integreren.

Voor GRC betekent dit extra handjes, maar de club levert hiermee ook een bijdrage aan een publieke waarde, namelijk maatschappelijke integratie. Voor nieuwkomers Ahmad en Amjad betekent dit heel veel. Zij kunnen Nederlands best goed begrijpen, maar dat spreken. Dat is nog best lastig.

Die taal willen ze namelijk zo snel mogelijk goed kunnen spreken, want beide heren hebben een doel. Over een jaar wil Ahmad starten met de IT opleiding aan de Hanzehogeschool. Amjad die gaat voor Civiele Techniek aan de Hanzehogeschool. Voordat ze die opleiding kunnen starten volgt er een belangrijke intake en daarvoor is de beheersing van de Nederlandse taal belangrijk.

 

Geef een reactie